MENU
Acasă » 2012 » Ianuarie » 4 » Casa ecologica – casa viitorului
01:35:14
Casa ecologica – casa viitorului
  
Casa ecologica reprezinta un concept nou in Europa, dar mai este mult pana la atingerea standardelor pe care le presupune o casa ecologica. Ca si in cazul unei constructii pasive, o casa ecologica se caracterizeaza prin faptul ca nu elimina noxe,cum se intampla in cazul constructiilor clasice, noxe datorate incalzirii sau altor activitati si/sau tehnologii poluante.

  Costurile intretinerii se diminueaza doar in situatia in care constructia ecologica e si pasiva, adica nu genereaza noxe, situatie in care s-a constatat ca intretinerea, comparativ cu o casa traditionala incalzita cu gaze, se injumatateste in cazul caselor "verzi” si poate ajunge pana la un sfert, in cazul unei case pasive. Pentru incalzirea ei se utilizeaza, pe cat posibil, surse regenerabile, adica instalatii solare, fotovoltaice, centrale eoliene, pompe de caldura.

   Casa pasiva este o casa foarte bine izolata termic, cu ferestre cu trei foi pe geam si protectie solara, asigurand un mediu sanatos de viata, fara diferente termice in acelasi spatiu. Ins-talatia de ventilatie este asigurata de o pompa de caldura aer-aer care preia aerul curat din afara, introducandu-l intr-un schimbator de caldura unde, intalnind aerul viciat expulzat, preia de la acesta cateva grade, fiind ulterior comprimat in compresorul pompei de caldura, intrand in casa la temperatura dorita de proprietar. In acest mod, se asigura si aerul proaspat si caldura necesara.

Categorie: Alte resurse utile | Vizualizări: 438 | Adăugat de: admin | Tag-uri: centrale eoliene, instalatii solare, Casa, Casa ecologica, pompe de caldura, fotovoltaice, casa viitorului, tehnologii, ecologica | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]