MENU
Acasă » Articole » Video Tutorial » Autocad

Intrări în categorie: 11
Intrări afişate: 1-5
Pagini: 1 2 3 »

Sortează după: Data · Denumire · Evaluare · Comentarii · Vizualizări
  Курсовая работа с AutoCAD
Postat de: admin Văzut: 1946 Adăugat: 10 Feb 2012 Comentarii: 0
Из этого видео урока Вы узнаете, как создавать/сохранять новые чертежи, увидите рабочее пространство AutoCAD «изнутри», узнаете особенности русскоязычных версий программы AutoCAD, а так же научитесь, как несколькими кликами мышки настроить пространство AutoCAD 2009/AutoCAD 2010 под «привычный» дизайн.


    

  Materiale de construcți
Postat de: admin Văzut: 561 Adăugat: 05 Ian 2012 Comentarii: 0

    Totalitatea materialelor care contribuie la execu?ia unei construc?ii poarta denumirea de materiale de constructii. Stabilitatea materialelor care concura la realizarea unei constructii necesita cunoasterea proprietatilor lor fizico-mecanice si chimice, cat si comportarea lor la diferitele actiuni si agentii distructivi la care sunt supuse in timpul punerii in opera si a exploatarii.

Lemnul

     Este unul din cele mai vechi materiale de constructie si este folosit pentru structuri de rezistenta, acoperisuri, finisaje cat si pentru cofraje la betoane. Ca material de rezistenta, lemnul prezinta o serie de avantaje si anume: se prelucreaza usor, se asambleaza usor cu cuie, buloane, scoabe etc.; se manipuleaza usor datorita greuta?ii specifice reduse; este un bun izolator termic si fonic; aspect frumos. Domeniul de utilizare este insa limitat datorita dezavantajelor si anume:

§  se aprinde si arde usor;

§  este putin rezistent la actiunea apei si este atacat de insecte;

§  proprietati mecanice nesatisfacatoare;

§  dimensiunile pieselor sunt limitate atat in sectiunea transversala cat si ca lungime:

§  durata de exploatare este redusa;

§  prezinta defecte (noduri, crapaturi).



    

  Termeni tehnici in constructie
Postat de: admin Văzut: 603 Adăugat: 05 Ian 2012 Comentarii: 1

Termeni tehnici 

 

      C.U - Certificatul de urbanism

Certificatul de Urbanism este un act public emis de Autoritatile administratiei publice locale, prin care se fac cunoscute solicitantului elementele care caracterizeaza regimul juridic, economic si tehnic al unui imobil, stabilite prin evidentele existente si documentatiile de urbanism si amenajarea teritoriului - spre exemplu : caracteristicile zonei in care se gaseste amplasamentul, cerintele urbanistice care urmeaza sa fie indeplinite (inaltimea maxima a cladirii, procentul de teren ce poate fi ocupat de cladire, retragerile fata de limita proprietatii, etc.), precum si lista avizelor si acordurilor necesare in vederea autorizarii executarii lucrarilor de constructii 

Actele si documentele necesare obtinerii certificatului de urbanism:

- cerere tip pentru emiterea certificatului de urbanism, cu precizarea scopului solicitarii actului;

- documentul de plata a taxei de eliberare a certificatul de urbanism...



    

  Organizarea proceselor tehnologice de construcţie
Postat de: admin Văzut: 393 Adăugat: 03 Ian 2012 Comentarii: 0

Scopul pentru care se face acest compartiment este organizarea şantierului de construcţie a obiectului şi fondurilor ce se alocă în acest scop pentru care se impune adoptarea unor soluţii raţionale care să satisfacă diversitatea cerinţelor şi  condiţiilor ce apar în cazul fiecărei situaţii concrete, iar de pe altă parte să facă economii de fonduri şi de resurse.



    

  De proiectat fundatiile constructiei in doua variante
Postat de: admin Văzut: 435 Adăugat: 03 Ian 2012 Comentarii: 1

Conform regulilor în vigoare (СНиП2.0201-83) proiectarea fundaţiilor de suprafaţă se face la două grupe de stare limită. La prima grupă de stare limită se stabileşte rezistenţa care ia în consideraţie gruparea sarcinilor, care exercită cele mai importante eforturi. La grupa a doua limită  se determină dimensiunile tălpilor de fundaţie şi tasărilor.

 

  Se cunosc următoarele etape de proiectare:

 Determinarea adâncimii de fundare.  Prin adâncimea de fundare se înţelege distanţa de la suprafaţa nivelată a terenului până la talpa fundaţiei.

 Adâncimea de fundare se notează prin „d” şi depinde de următorii factori:

-          condiţiile geologice inginereşti ale şantierului;

-           condiţiile climaterice

-           particularităţile constructive ale construcţiei;

-           mărimea şi modul de acţiune ale sarcinilor.



    

1-5 6-10 11-11