MENU
Acasă » 2011 » Decembrie » 12 » Controlul producerii şi a calietăţii producţiei
17:01:58
Controlul producerii şi a calietăţii producţiei

Pentru a primi ciment de calietate înaltă la uzinele moderne este nevoie stric de respectat toate cerinţile tehnologice şi regulele şi de a îndeplini ciclu producerii .       

La regimuri optimale determinate de lucru a tuturor producereii în procesul căruia se determină calitatea materialelor iniţiale şi corespunderea cerinţelor cu normele , şi condiţiilor tehnice . De a determina proprietăţile materialelor şi a semifabricatelor la toate stadiile producerei şi de adetermina corespunderea lor cu acei indici care asigură o prelucrare calitativă a materialelor ; de a determina proprietăţile cimentului primit şi corespunderea lor cerinţelor standartului. 

    De a controla producerea trebuie sistematic la toate stadile cu ajutorul metodelor moderne şi a aparatelor care asigură ezacticitate şi posibilitatea de automatizare a operaţiilor de control . Un astfel de control a proceselor tehnologice ne dă posibilitatea de a înlătura devierile de la regimurile şi parametrile date. Valabilitatea controlului de producere depinde de alegerea corectă a locului de selectare a probei şi determinarea parametrilor tehnologici ; corespunderea proprietăţilor probei cu proprietăţile materialului , precum şi periodicitatea selectării probei şi mărimea lor .

    În prezent sunt executate metode de selectare a probelor materialui în procesul lor de prelucrare . Fregvenţa operaţiilor selectării probelor şi mărimea lor depinde de omogenitatea , materialelor , mărimea curentului , granulometrie şi a altor condiţii .

   Selectarea şi pregătirea probelor se petrec după metoda standartă .

  Laboratorul uzinei răspunde în rînd cu conducerea uzinei pentru calietatea producţiei . El îndeplineşte funcţiile OTK , legate cu controlul operativ a producţiei gata şi semifabricatelor , determină componenţa amestecului de materie primă , regimul de lucru , ş.a.

Categorie: Tehnologii | Vizualizări: 387 | Adăugat de: admin | Tag-uri: calietate, productie, Proiect, constructie, controlul | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]