MENU
Acasă » 2011 » Decembrie » 10 » Cimentul Portland
15:57:35
Cimentul Portland
    Cimentul  Portland - unul din principalele materiale de construcţii, destinate pentru producerea articolilor din beton şi a mortarelor de construcţii , unirea elementelor separate a construcţiilor , hidroizolare , ect.
 Cimentul prezintă cu sine un material liant hidraulic , care după amestecare cu apă şi cu întărire prealabilă la aer prelungeşte să-şi păstreze şi să-şi mărească rezistenţa sa în apă . 

Cimentul - unul din principalele materiale de construcţii, destinate pentru producerea articolilor din beton şi a mortarelor de construcţii , unirea elementelor separate a construcţiilor , hidroizolare , ect.

  Cimentul prezintă cu sine un material liant hidraulic , care după amestecare cu apă şi cu întărire prealabilă la aer prelungeşte să-şi păstreze şi să-şi mărească rezistenţa sa în apă .

  Pentru necesarele în construcţii materialele liante au început să se utilizeze încă din antichitate . Primele liante artificiale au fost gipsul şi varul . Mai tîrziu în calietate de substanţe liante se foloseau mortarele de var cu adausuri de roci vulcanice măcinate, care le da proprietatea de a se întări în apă .

   În Anglia în anul 1796 a fost primită substanţa liantă hidraulică -romanciment - produsul măcinat obţinut la ardere .

  În anul 1824, D.Aspin în Anglia şi în 1825, E.Celiev în Rusia , independent unul de la altul au produs un nou material liant hidraulic , care în rezultatul asemănării exterioare în aspectul întărit cu piatra naturală , care se extrage în apropierea oraşului englez Portlend , a primit deeaici şi denumirea de ciment Portland . 

Industrializarea înaltă şi dezvoltarea rapidă a producerii cimentului. 

  Tehnica de construcţii modernă necesită noi şi noi cerinţe pentru materiale liante . Cu scopul asigurării a diferitor necesităţi în construcţie sunt prelucrate componente şi tehnologii pentru  obţinerea cimenturilor de grupuri speciale :

-         Ciment portland cu întărire rapidă şi super  rapidă ;

-         Ciment portland pentru articole din beton monolite masive pentru drumuri şi de tamponare ;

-         Cimenturi albe şi colorate pentru scopuri decorative şi alte tipuri pentru scopuri speciale.

   Industria de ciment în prezent este o ramură înalt mecanizată . 

La uzine neîntrerupt se modernizează instalaţiile tehnologice , creşte productivitatea agregatelor şi a uzinelor , se întroduc sisteme automatezate de dirijare cu procese tehnologice .

   Producţia cimentului în prezent a pătruns într-o etapă de dezvoltare , cît şi modernizarea tehnicei de producere , mărirea calietăţii de ciment , mărirea coeficientului tehnico-economic al ramurii trebuie în general să realizeze pe cale de reconstruire a modificării tehnicii uzinelor de ciment care funcţionează . Se ia în consideraţie dezvoltarea cu paşi grăbiţi producerea cimentului prin combinată a noilor tehnologii .

  La uzinile moderne se instalează cuptoare rotative de dimensiunile: 5×185 ; 7×230 m , pentru metoda umedă de producere şi cuptorul rotativ : 6,4×0,5 m cu schimbător de căldură pentru metoda uscată de producere ;  mori cu ţevi separate cu dimensiunile : 4×13,5 m ; sisteme de dirijare automate cu procesele tehnologicice „ ciment- l  .

  Sunt răspândite morile de tip „ Ghidrofd  .

  Mai des sunt întrebuinţate în producţie diferiţi intensificatori a proceselor tehnologice .

Categorie: Tehnologii | Vizualizări: 529 | Adăugat de: admin | Tag-uri: materiale, constructii, cimentul, portland, proiecte | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]